Jose Mourinho vill avsluta sin vandring i Spanien och börja sin vandring i England och har därför rest till Portugal tillsammans med sitt tränarlag. USA:s tidigare anfallare Ronaldo var stjärnan i scoutpresentationen, en detalj som tydligen inte var så förvånande med tanke på hans utmärkta arbetsmoral och passion.

Manchester United spelar i högsta ligan precis som Real Madrid och Manchesterklubbarna under Jose Mourinhos tid. United hade en dålig säsong förra året och de har kommit in i den nya säsongen redan med en ny manager, i en säsong där de har förlorat tre matcher. De har sagt upp den enormt kontroversielle Ryan Giggs och deras uruguayanska målvakt E jarigh är den nya mannen. Deras koreanska vänsterback Park Choo-Yong har anslutit sig till klubben för att fylla Ejarigs plats. United har en bra start i ligan och har Western Sydney Wanderers att oroa sig för. De andra lagen i topp två i Manchesters Premiership går inte så bra så United kommer att njuta av en lätt resa till toppen.

Den andra berömda United-lottningen har varit Chelsea mot Manchester United. Ibland går de oavgjorda matcherna vidare och spelar i Premierships topp fyra och ibland inte. De gamla fienderna Mutiu och Casey är båda tillbaka i fotbollsaktivitet men det onda blodet är lite svårt att normalisera dessa dagar.

Arsenal kan glädja sig åt en bra säsong i början av säsongen och gör vågen i toppskiktet. Nordlondonklubben ligger nu på femte plats med en tuff uppgift att undvika nedflyttning men de måste övervinna ett 0-1 nederlag mot Manchester City, en match de kunde ha vunnit. De är fortfarande inte matematiskt utslagna, men det kan bli en svår uppgift för Gunners att förhindra att Man City flyttar över dem till fjärde plats i tabellen. Gunners möter Fulham, ett lag som inte är att leka med i sitt ligaspel och återigen kommer de att kämpa för att undvika sin första avstängning på sju år. Lägg därtill att Arsenals backlinje är dåligt administrerad mot nedflyttningshotade motstånd och vi har en rättvis statistisk tolkning av Arsenals motståndskraft.

Middlesbrough är en överraskande nykomling i Premier League och kommer att få en svår uppgift. Boro Benes måste hålla fast vid den sista nedflyttningsplatsen för klubb, eventuellt och sig själva när de besöker Goodison Park den 2 januari. Middlesbrough är säkert tacksamma för att Stevenages manager Lyndonspective kom överens om en tvåårig kontraktsförlängning och matchen mot hans tidigare klubb är fortfarande aktuell.

På Boxing Day möter Blackburn Rovers managerlösa Wigan i en match vid lunchtid. Dessa två lag ligger i mitten av tabellen på plats 4 i poängtabellen och de kommer förmodligen att passera varandra på målbalansen för avancemang när transferfönstret går in i sin sista vecka. Blackburn kommer att vara utan den främsta målskytten axel Little på mittfältet och därför kommer Brunt och tandemet Jack Rodwell och Cleverly att få fullt upp. Av en slump har lagen mötts två gånger i ligan den här säsongen där Wigan vann med 1-0. Burnleys enda seger kom på Rovers.

Bolton kommer att ha ett nytt lag den här säsongen eftersom Alex har lämnat efter två säsonger av uppgång och förra säsongens målvaktsmästare Cahills, Diame och Holden kommer att representera Bolton. Ski enligt James Mirren klubbens sportchef: ”Chas inom vår trupp har tagit beslutet och vi tittar nu på de spelare vi vill ha på planen.

Bolton förväntas tillkännage sin nya trupp på Boxing Day medan det verkar alltmer osannolikt att utforska platser i Premier League när kabinettskrångel och överföringar som är taggade fortsätter att påverka FC poolsyndrome.

Coventry överraskade en del på sommarens transfermarknad och kommer att behöva hålla ut för att komma ikapp de två bästa lagen i ligan, efter sin dramatiska jakt på Portsmouths veteran Matthew Taylor, som anslöt sig till Charlton för en anfallsavgift. Även om det har börjat trögt kan Royals komma att utmana om en slutspelsplats och har kopplats samman med kontinuerliga ersättare till Kayron Gray som har haft svårt att slå sig in i förstalaget.

Carlisle har kvar sina möjligheter till uppflyttning och kommer att ta emot Yeovil på Boxing Day för andra gången den här säsongen. Caley hoppas att de kan få de poäng som de så välförtjänt förtjänade under de första tre fjärdedelarna av förra säsongen efter sin 1-0-seger på Macclesfield Town, men de är sex poäng från säkerhet.

Reading stormade upp i Championship från divisionen i bottenskiktet förra säsongen och tar emot Tranmere i sin första match i farozonen efter sju oavgjorda matcher i rad. Bookmakerna taktiskt bedövade andradivisionslaget Luton Town och kommer att spela sitt första möte någonsin.